Sanatate

Ce fel de rame să aleg pentru lentile progresive?

image001

La prima vedere răspunsurile ar putea fi “cele cu care va simțiți bine de la prima încercare” și “cele care vă stau bine”.

Dar, avand în vedere că lentilele progresive sunt speciale, au anume caracteristici ce trebuie bine armonizate cu nevoile dumneavoastră și înglobeaza tehnologii foarte avansate, este nevoie ca și ramele să fie alese cu mare grija pentru a obține o pereche de ochelari pe care să îi purtați cu plăcere timp îndelungat.

În mod evident, nu trebuie neglijate regulile generale de alegere a unei rame de ochelari: să aibă dimensiunile potrivite, să ne stea bine, să fie de calitate, să fie ușoară, să se potrivescă cu forma feței, să fie în concordanță cu stilul nostru, să aibă culoarea dorită și, foarte important, să se încadreze în buget.

Sunt niște anume caracteristici ale ramei care trebuie să corespundă cerințelor unor lentile progresive. Asta pentru a creea suficient spatiu pe lentilă pentru ca zonele de vedere clară să fie cât mai mari și zonele cu aberații cât mai mici: unghiul pantoscopic, unghiul de curbură al ramei, distanța dintre ramă și pupilă, distanțele de la pupilă la marginile inferioară și superioară ale ramei.  Dacă dimensiunile recomandate de producătorii de lentile progresive nu sunt respectate, va fi nevoie ca opticianul să vă comande niste lentile personalizate care vor încerca să potriveasca cel mai bine designul lentilei cu nevoile dumneavoastră, dar asta se va face cu costuri mai mari și probabil și cu un compromis în legatură cu marimea zonelor de vedere clară.

Rama trebuie să se potrivescă foarte bine pe lățimea feței pentru a evita reflexiile luminilor din spatele dumneavoastră. Nu trebuie să vă cadă când mișcați brusc capul, dar nici să vă strângă.

Foarte important este să alegeți rame cu înălțimea lentilei de cel putin 31 mm (minim 10 mm de la marginea superioară a ramei la pupilă și minim 21 mm până la marginea inferioară). Va fi astfel loc pe lentilă pentru a avea zone de vedere clară largi și trecere lină între diversele zone, ceea ce va ajuta considerabil la succesul lentilelor dumneavoastră progresive.

Alegeți rame ușoare. Nu veți regreta ulterior, când veți purta ochelarii timp îndelungat. O variantă bună sunt ramele de titan, un material foarte ușor și deosebit de flexibil și rezistent. Ramele fără cadru (rimless), pe capse sau șuruburi sunt altă alegere bună, ele sunt ușoare, flexibile, confortabile.

Ramele metalice au avantajul că pot fi ajustate ca să se încadreze în parametrii recomandați de producător, astfel veți putea evita personalizarea lentilelor.

Deci este foarte important să vă sfătuiti cu opticianul dumneavoastră în alegerea ramei perfecte. Un optician cu experienta si constiincios vă va îndruma cu rabdare în cadrul consultației și cu privire la aspectele descrise mai sus, va discuta cu dumneavoastră despre nevoile dumneavoastră vizuale, de parametrii de purtare ai ramei, le va corobora cu prescripția de la oftamolog, va face măsurători optometrice și veți rezulta în final cu niste ochelari cu lentile progresive de care veți fi foarte multumiți.  

Related posts

Alimente care nu ingrasa, dar pline cu vitamine

admin

6 uleiuri naturale pentru înfrumusețarea pielii tale (foto)

admin

Top alimente pentru detoxifierea organismului

admin

Leave a Comment