Evită să mănânci multă carne roșie! Este averizarea specialiștilor, care susțin că ne putem îmbolnăvi de cancer.
Fundaţia Mondială de Cercetare a Cancerului (World Cancer Research Fund) sfătuieşte oamenii să limiteze consumul de carne roşie, cum ar fi cea de vită, porc sau miel şi să evite produsele procesate, precum şunca şi salamul.
Au fost descoperite probe convingătoare conform cărora aceste tipuri de carne cresc riscul îmbolnăvirii de cancer intestinal, ceea ce înseamnă că oamenii trebuie să reducă cantitatea de astfel de carne pe care o consumă, scrie guardian.co.uk.
Experţii recomandă limitarea consumului de carne roşie la 500 de grame pe săptămână (greutatea după preparare) – echivalentul a cinci sau şase porţii medii de friptură de vită, miel sau porc – şi evitarea cărnii procesate.
Aproximativ 36.000 de britanici se îmbolnăvesc de cancer intestinal în fiecare an, iar 16.500 mor din cauza acestei boli, scrie Mediafax.ro
Cancerul intestinal este tipul de cancer cu rata cea mai mare a mortalităţii în Marea Britanie, după cel pulmonar.
previous post