Sanatate

Unde si cand faci audiograma? Afla unde poti face un control audtiv gratuit

Daca, in ultima perioada, te-ai confruntat cu situatii care indica o deficienta de auz, este momentul sa iei masuri serioase. Fie ca nu reusesti sa percepi mesajele rostite in soapta, fie ca ai tendinta sa ridici la maxim volumul televizorului sau, pur si simplu, ti se intampla sa nu mai auzi cand suna soneria sau telefonul, desi cei care locuiesc cu tine le aud fara probleme, este timpul sa faci o audiograma.

Acest control auditiv este foarte important in aceste situatii, si te va ajuta sa ai un diagnostic corect. Cu cat vei amana mai mult o eventuala examinare, cu atat mai severe pot fi urmarile, motiv pentru care te incurajam sa iei atitudine.

Ce este, mai exact, o audiograma?

Este un consult care nu dureaza mai mult de 15 minute, ce nu provoaca nici dureri, nici disconfort. Aceasta metoda, folosita de catre specialisti, se traduce intr-un grafic ce arata cu precizie sunetele ce pot fi percepute de persoana examinata, la diferite frecvente. Daca rezultatele sunt bune, atunci curba rezultata va fi apropiata de partea superioada a graficului.

Daca, dimpotriva, curba se afla in zona inferioara a aceluiasi grafic, se poate vorbi despre diferite grade de pierdere a auzului.  Se examineaza ambele urechi, stanga si dreapta, pentru ca rezultatele sa releve o analiza completa a starii de fapt, de catre specialisti. Desi este o analiza complexa, pacientul nu este supus eforturilor sau situatiilor neplacute. Se depisteaza prin acest control auditiv, foarte usor, daca este vorba despre o pierdere auditiva neurosenzoriala sau nu.

Cum se desfasoara acest control auditiv

Nu este nimic de speriat: este o procedura simpla, de un sfert de ora, care presupune expunerea pacientului la sunete de diferite intensitati si frecvente. Se folosesc, de regula, casti si difuzoare, prin care se testeaza conducerea aeriana, respectiv urechea medie si urechea interna. Daca in urma acestei testari se constata o pierdere de auz, specialistul trece la pasul urmator: examinarea conducerii osoase.

Aceasta procedura implica utilizarea unui dispozitiv special, numit vibrator osos, care este fixat in spatele urechii, respectiv pe osul mastoid. Sunetele sunt transmise direct la urechea interna, prin os, evitandu-se trecerea lor prin urechea medie si timpan. Daca problema se constata la nivelul timpanului sau a urechii medii, atunci auzul conducerii osoase va fi mai bun decat cel al conducerii aeriene si este o pierdere auditiva de transmisie.

Unde poti face analiza gratuit: Wesound.ro, un centru de protezare auditiva de incredere

Este extrem de important sa mergi la medic sau la un centru de protezare auditiva, inca de la primele indicii care semnaleaza ca ceva nu este in regula cu auzul. Poate exista o pierdere de auz usoara, moderata sau profunda, dar asta nu poate aprecia decat medicul specialist, in urma unei audiograme.

Iti recomandam sa apelezi la Centrul de Protezare Auditiva Wesound.ro, unde nu numai ca poti face audiograma gratuit, dar vei fi si pe mana unor buni specialisti. Daca rezultatele vor indica o afectiune severa, in acest centru vei gasi dispozitive medicale auditive de ultima generatie, pe care le poti achizitiona la pret bun. Analiza pe care o vei efectua la Wesound.ro nu dureaza mai mult de 15 minute si nu doare absolut deloc.

Wesound.ro comercializeaza aparate auditive ultramoderne, ofera consiliere si servicii de diagnosticare.

Date de contact:

Telefon/Fax: 031 425 2726

E-mail: office@wesound.ro

Related posts

Lămâia poate distruge celulele canceroase

admin

Cum putem evita caderea parului

admin

Shake cu lămâie și morcov pentru un abdomen plat

admin

Leave a Comment