Tot mai multi parinti aleg sa isi inscrie copiii la cursuri de limbi straine, descoperind importanta acestora in buna lor dezvoltare si in cariera de adulti. Stewart English School explica modul in care limbile straine pot ajuta la dezvoltarea creierului unui copil si care sunt avantajele pe termen lung pe care invatarea de limbi straine le ofera unui copil. In aceasta idee ofera informatii importante!
Cursurile online pentru copii asigura avantaje cognitive
Printre cele mai importante avantaje cognitive pe care le ofera limbile straine se numara faptul ca in creierul copiilor bilingvi sau chiar multilingvi se dezvolta mai multe sinapse, conform specialistilor care studiaza creierul persoanelor care cunosc mai multe limbi. Prin urmare, atunci cand copilul participa la cursuri online pentru copii de limbi straine, creierul sau se dezvolta mai sanatos.
Intr-un studiu care a fost realizat utilizand imagistica, Andrea Mechelli de la Departamentul Wellcome din Londra de Neurostiinte Imagistice si colegii sau, au descoperit ca toti vorbitorii bilingvi au mai multa substanta cenusie in comparatie cu cei care vorbeau doar o singura limba. Oamenii care sunt bilingvi au un avantaj fata de ceilalti si nu doar in ceea ce priveste abilitatile de comunicare. Creierul bilingv se dezvolta mai dens, oferindu-i un avantaj in diferite abilitati, potrivit noilor cercetari.
Cercetatorii Andrea Mechelli de la Departamentul Wellcome din Londra pentru neurostiinte imagistice si colegii acestora, inclusiv experti de la Fondazione Santa Lucia din Roma, au analizat densitatile creierului persoanelor bilingve si au sugerat faptul ca parintii ar trebui sa isi dea copiii la cursuri de limba engleza pentru copii sau la alte limbi importante.
In primul rand, au recrutat 25 de persoane care vorbesc o limba, 25 care au invatat a doua limba europeana inainte de varsta de 5 ani si 33 care au devenit bilingvi intre 10 si 15 ani. Cei care invatasera o a doua limba mai tarziu in viata o practicasera in mod regulat timp de cel putin cinci ani.
Creierele bilingve se adapteaza mai bine oricarei situatii sau solicitari
Creierul are doua tipuri de tesut vizibile in testele imagistice, numite materie cenusie si alba. Materia cenusie reprezinta cea mai mare parte a celulelor nervoase din creier. Studiile au aratat o asociere cu densitatea materiei cenusii (sau volum si intelect), in special in domeniile limbajului, memoriei si atentiei.
Imagistica a aratat ca vorbitorii bilingvi aveau substanta cenusie mai densa in comparatie cu participantii monolingvi. Diferenta a fost deosebit de semnificativa in partea stanga a creierului – o zona cunoscuta pentru a controla abilitatile de limbaj si comunicare. Emisfera dreapta a vorbitorilor bilingvi a aratat, de asemenea, o tendinta similara.
Cercetatorii spun ca, desi se crede ca limbajul este mediat de schimbari functionale ale creierului, ei arata ca a fi bilingv schimba structural creierul. Studiul lor arata ca efectul a fost cel mai puternic la persoanele care au invatat a doua limba inainte de varsta de 5 ani. In plus, cei care invatasera engleza la o varsta frageda aveau o competenta mai mare de citire, scriere, vorbire si intelegere in limba engleza.