Pe meleagurile deltaice, unde apele se impletesc si natura se desfasoara dupa propriile ritualuri, traditia inca imbratiseaza activitatile localnicilor. Acest lucru isi pune amprenta mai ales asupra preparatelor pregatite cu mare atentie si dragoste conform retetelor mostenite din generatie in generatie. De la pastrama de peste la salata de icre, gusturile si aromele sunt cele autentice gratie produselor 100% naturale bazate pe tehnici de gatire ecologice si prietenoase cu mediul inconjurator.
In mod sigur, Delta Dunarii se poate mandri cu o diversitate de retete dominate de arome care pun pestele in lumina reflectoarelor. Un astfel de preparat indragit de gurmanzii de pretutindeni este pastrama de peste: deltaica.ro/produse/pastrama-deltaica-de-crap-salbatic/, un produs autentic dunarean, delicat si cu nenumarate beneficii pentru organism. Pescarii urmaresc in detaliu tehnicile vechi de afumare pentru a conferi savori de vis, care transforma o simpla pauza de masa intr-o excursie a simturilor.
Pastrama de peste – un deliciu pentru papilele gustative
Nu mai este un secret faptul ca pestele se bucura de toata atentia in zona cuprinsa intre ape. Aici localnicii urmaresc un adevarat obicei in prepaparea bucatelor si au mare grija ca toate aromele sa aminteasca de vremurile de demult. In cazul retetei de pastrama de peste, procesul implica o explozie de arome care, spre deliciul papilelor gustative, va fi o invitatie deschisa la o excursie in inima Deltei.
Care este procesul de preparare?
In primul si in primul rand, pescarii isi vor revendica premiile din plasele strategic asezate in apele marelui fluviu. Bucuria este si mai mare atunci cand cantitatea de peste este mare, iar specia care predomina este crapul. Acesta confera preparatului gusturi aparte si vine la pachet cu zeci de beneficii pentru sanatate atat pe termen scurt, cat si pe termen lung.
Ce beneficii are crapul?
Consumand in mod regulat carne de crap sub diferite forme, de la pastrama de peste la gratare, organismul va asimila portia necesara de nutrienti si energie pentru desfasurarea tuturor activitatilor. Datorita continutului bogat in acizi grasi esentiali omega 3 si 6, calciu, vitamina A si D se pot intari functiile organismului si preveni anumite probleme, cum ar fi:
- Reglarea normala a ritmului cardiac;
- Scaderea nivelului de coloesterol din sange si diminuarea instalarii unui infarct miocardic;
- Intarirea functiilor cerebrale prin consolidarea memoriei la orice varsta;
- Diminuarea sanselor de Alzheimer, dementa sau Parkinson;
- Probleme la nivelul sistemului ocular, cum ar fi conjunctivita;
- Carente de calciu;
- Intarzierea proceselor de imbatranire si estomparea ridurilor.
Ce condimente se folosesc pentru pastrama de peste?
Desi pestele ales joaca cel mai important rol in ceea ce priveste gusturile, condimentele vin sa consolideze intreg jocul de arome si de savori. De regula, specializtii folosesc in preparare usturoiul si cimbru la care se alatura si praful de boia (dulce sau iute in functie de preferinte), sarea si, nu in ultimul rand, zaharul.
De asemenea, produsul final este completat de fumul care inunda carnea de peste in arome specifice de esenta de lemn tare, de exemplu fag. Metodele de afumare sunt cele care pun punct procesului de productie, fiind etapa cea mai importanta in ceea ce priveste consolidarea unor gusturi autentice, puternice si pline de experiente culinare. Pana si cele mai dificile papile gustative vor fi impreisionate de o pastrama de peste
Pastrama de peste Deltaica, secretul unei mese copioase
Pastrama de peste de la Deltaica reprezinta respectul fata de traditiile locului prin formarea unor gusturi autentice si care invita la visare. Produsele sunt 100% naturale si respecta in detaliu retetele mostenite din bunici pentru o experienta de neuitat. In plus, din dragoste fata de natura si de mediul inconjurator, se folosesc doar metode sigure de preparare a pestelui, in conditii de maxima siguranta.
De la macrou afumat la peste marinat, incearca experiente culinare noi la tine acasa prin intermediul produselor marca Deltaica!