Jamie Oliver a câștigat în Instanță. McDonalds este obligat să scoată un ingredient periculos pentru sănătate din preparatele cu carne.
„Mâzga roz”, numică „pink slime” la americani, este ingredientul care dă culoarea roșiatică preparatelor din carne.
Este bacteria care afectează carnea tocată și are, prin preparatele de la McDonalds și alți comercianți, ajung în organismul nostru.
Până acum, carnea din burgeri din SUA era obţinută în felul următor: resturile rămase după procesarea cărnii erau amestecate industrial, iar rezultatul era o „mâzgă roz”, folosită ca mâncare pentru câini.
Pentru a face această „mâzgă roz” să devină comestibilă pentru oameni, producătorii o tratau cu hidroxid de amoniu, o substanţă toxică, întâlnită în multe produse de curăţare.
În felul acesta, „mâzga roz” era curăţată de bacteriile E. coli şi de alţi microbi, anunță Realitatea.net.
Deşi aceasta este tratată cu amoniac, “mâzga roz” face adevărate ravagii, punând în mare pericol sănătatea oamenilor.
previous post