Ancheta in cazul morţii lui Micheal Jackson se apropie cu pasi repezi de final iar rezultatul pare sa fie omorul prin imprudenta cu puternicul anestezic Propofol.
Potrivit medicilor legişti care se ocupă de ancheta in cazul morţii regelui pop, sunt din ce in ce mai multe dovezi ca Michael Jackson a murit din cauza unei supradoze cu ser anestezic, numit Propofol. Politia din Los Angeles a avut mai multe discutii cu cei de la procuratura, dar cazul nu a fost inca inregistrat oficial.
Dovezile par sa arate ca anestezicul Propofol a dus la moartea lui Michael Jackson si ca exista “numeroase probe puternice” care sa demonstreze ca doctorul Conrad Murray a fost cel care i-a administrat medicamentul cantaretului. Printre aceste dovezi se afla chiar medicamentul, un stativ pentru perfuzii, o masca si un tub de oxigen.
Propofolul este un analgezic deosebit de puternic care este interzis în afara spitalelor. Mai mult, există dovezi care arată că substanţa i-ar fi fost administrată lui Michael cu doar câteva zeci de minute înainte ca acesta să intre în stop-cardiorespirator.
Unul dintre principalele efecte secundare pe care le are Propofol este acela ca poate produce stop cardiac daca este luat in asociere cu analgezice calmante. Oricum, Propofol este un medicament atat de puternic incat poate opri singur inima unui om.
In decursul anchetei mai apare si declaratia asistentei Cherilyn Lee care sustine ca Michael Jackson a implorat-o sa ii procure Diprivan – numele sub care mai este cunoscut Propofol in randul personalului non-medical. Cantaretul a argumentat ca are nevoie de acest medicament pentru insomnie, dar a fost refuzat.
O dovada in plus ca moartea lui Michael Jackson a fost provocata de Propofol este faptul ca tot in casa lui megastarului, in apropierea corpului, a mai fost gasita si Lidocaina, medicament utilizat pentru a reduce durerile asociate cu administrarea injectabila de Propofol.
Ce este Propofol si cum interactioneaza cu alte medicamente?
Propofolului (sau Diprivan) este un anestezic general care poate fi administrat numai in spital, sub supraveghere medicala. Produsul poate fi administrat doar de catre medicii specialistii in anestezie si terapie intensiva fie pentru inducerea si mentinerea anesteziei generale, fie pentru sedarea pacientilor ventilati artificial in unitatile de terapie intensiva. Functiile circulatorii si respiratorii ale pacientilor carora li se administreaza Propofol trebuie atent monitorizate.
Anestezicul Propofol poate fi folosit in asociere cu alte medicamente pentru anestezie, cum ar fi premedicatii, anestezice volatile, analgezice, relaxante musculare, anestezice locale, doar ca utilizarea concomitenta cu alte medicamente poate prelungi anestezia si reduce frecventa respiratorie. Premedicatia suplimentara poate intensifica efectele sedative si poate determina o incidenta crescuta si o durata mai lunga pentru apnee (întreruperea temporară a respiraţiei). In plus, poate produce bradicardie (frecventa cardiaca mai mica de 60 de batai pe minut) si stop cardiac.