Laptele de la fermierii români costă mai mult decât cel adus din străinătate. Un litru costă de patru ori mai mult decât plăteşte un producător pentru drumul până la magazin.
La Constanţa, spre exemplu, laptele pleacă de la fermă la 1 leu şi 20 de bani şi ajunge la rafturi la 4 lei şi 50 de bani. Şi în Oradea situaţia este asemănătoare.
Fermierii spun că de la ei pleacă laptele cu 1 leu pe litru.
Un preţ de producţie cu 30% mai mic decât cel practicat de fermierii din Polonia, Slovacia sau Ungaria, ţări unde laptele este mai ieftin la supermarket decât în România.
Laptele ajunge la procesator, unde se mai adaugă la preţ încă 1 leu /litru, generând un preţ de 2 lei/litru, anunță Antena3.ro.
Fără îndoială, însă, cel mai mare câştig îl înregistrează comerciantul, care pune laptele pe raft la preţuri cuprinse între 4 şi 5 lei/litru.
Surprinzător, un litru de lapte adus însă din străinătate costă mai puţin decât cel
previous post