Cui nu-i place cartofii, ouăle și sucurile acidulate de fructe? Însă, marea majoritate dintre noi, evită astfel de plăceri pentru că îngrașă.
Chiar dacă suntem sfătuiți să mâncăm orice în poții mici, silueta noastră tot nu se menține. Astfel că suntem obligați să găsim soluții pentru a îmbina sănătatea și gustul. Iată cu ce le-am „înlocuit” eu și merge:
Suc din fructe cu sifon
Sucurile acidulate de pe piață conțin foarte mult zahăr. Îți poți prepara acasă un suc de fructe la care să-I adaugi sifon. Gustul este mult mai bun, iar sucul este de fiecare dată din ce fruct în dorești, în funcție de dispoziție
Ouă sănătoase
Ador omleta! Cu toate astea, refuz să mănânc des. Prea mult ulei și extrem de multe calorii, ce nu ajung pe întreaga zi. În loc de două ouă, folosește unul + un gălbenuș. Este mai sărac în calorii și silueta ta scapă de greutate. Ar fi ideal dacă l-ai prăji fără ulei, eventual, pe plită.
Trucul morcovilor
Sunt colorați, pot fi mâncați și cruzi, au puține calorii și sunt sațioși în mâncăruri. Mai ales când vorbim de cină. Taie-i rondele sau felii subțiri și adaugă-i în salata de roșii, salata verde, salata de pește și orice salată îți trece prin minte.
Cât despre mâncăruri ai o pulțime de opțiuni sănătoase: supe, mâncare chinezească (sunt multe legume), mâncare indiană, thailandeză și chiar sos de spaghete … Nu îi vor da mâncării aroma de morcov, dar preparatele vor fi mai sațioase.
Cina: umple masa la felul 1 si atât
Supa și salatele sunt ideale la cină. Legumele din supă și salată trebuie să fie tăiate în bucăți mari. De asemenea, bolurile trebuie să fie mari. Te vei sătura după o porție de supă și salată. Aspectul contează.
Piure de cartofi și conopidă
Ador piureul de cartofi, însă conține la calorii… Așa că l-am amestecat cu piureul de conopidă. Arată la fel, caloriile sunt mai puține și gustul e același ca la piureul de cartofi simplu.
Părjeli… pane
Pe scurt „șnițele”. Fie că le faci din pui, vită, porc sau pește nu mai folosi făină sau pesmet. Tărâțele de ovăz au mai puține calorii și nu sug mult ulei. În plus sunt crocante, arătoase și sănătoase.
Legume în curcubeu
Diversitatea te satură. Pune-ți în farfurile legume de toate culorile. Sau așezonează l amâncarea gătită legume în culori diferite. Vei sesiza că mănânci mai puțin și cu aceeași poftă. Pe mine m-a ajutat. Aștept și părerea ta, după ce încerci micile trucuri culinare.
previous post