Pe lista vedetelor care şi-au găsit sfârşitul în urma consumului excesiv de medicamente mai aparut inca un nume: acela al Regelui Pop, Michael Jackson. Multe dintre vedetele pe care le admiram au alimentat de-a lungul vremii condeiul jurnalistilor cu detalii impresionante despre viata tumultoasa pe care o traiesc, dar si cu povesti tragice despre moartea lor, adesea absurda si prematura.
Marilyn Monroe (1926-1962)
Ultimii ani din viaţa frumoasei blonde au fost marcaţi de depresie şi o listă lungă de medicamente şi alcool.
“Bomba sexy” şi-a găsit sfârşitul pe 5 august 1962, la vârsta de 36 de ani, în domitorul său din Brentwood. Verdictul medicilor legişti suna sec: “otrăvire acută cu barbiturice”. Mult timp, asupra morţii lui Marilyn Monroe a planat ipoteza sinuciderii.
Raportul medico-legal arăta că în corpul divei era prezentă o mare cantitate de Nembutal, un sedativ puternic.
Judy Garland (1922-1969)
Frumoasa Dorothy din ecranizarea operei “Vrăjitorul din Oz” era o apariţie tonifiantă pe scenă, dar în spatele camerelor viaţa îi era ghidată de droguri. Decăderea actriţei a survenit unui divorţ scandalos şi a anulării serialului a cărui protagonistă era, “The Judy Garland Show.” De asemenea, era binecunoscut faptul că aceasta recurgea în ultimul timp la tot felul de medicamente care să îi ţină greutatea sub control.
Judy a fost găsită fără suflare în reşedinţa sa din Londra, pe 22 iunie 1969, iar legiştii au ajuns la concluzia că aceasta s-a sinucis cu o doză mare de medicamente.
Jimi Hendrix (1942-1970)
Chitaristul american ara cunoscut drept un pătimaş consumator de substanţe halucinogene, în special LSD. De asemenea, el folosea şi amfetaminele, la modă în lumea artistică a anilor ’70. Hendrix a fost găsit mort într-un subsol din Londra, pe 18 septembrie 1970. Se înecase cu propria vomă.
La început s-a crezut că a fost vorba de sinucidere, mai ales că în apartamentul său a fost descoperit un poem trist scris de acesta chiar înaintea morţii. Nici ipoteza crimei nu a fost trecută cu vederea, dar ambele au fost infirmate.
Janis Joplin (1943-1970)
Celebra cantareata s-a remarcat fara indoiala in muzica datorita vocii ei inconfundabile, devenind reprezentanta generatiei hippie. Cea mai importanta aparitie a ei a fost probabil cea din cadrul festivalului Woodstock din anul 1969, eveniment muzical care a ramas in istorie si prin faptul ca acolo s-a consumat cea mai mare cantitate de marijuana. Stilul nonconformist au detasat-o imediat pe Janis de alti artisti, dar inclinatiile ei spre alcool si droguri i-au limitat ascensiunea, cauzandu-i apoi decesul. Artista a murit in anul 1970, la varsta de 27 de ani, in urma unei supradoze de heroina.
Elvis Presley (1935-1977)
“Regele Rock ‘n’ Roll” a murit pe 16 august, 1977, la reşedinţa sa din Memphis, la vârsta de 42 de ani. Trupul i-a fost descoperit în baie de către managerul său, Joe Esposito. În urma autopsiei, s-a stabilit că Elvis a decedat în urma unei “aritmii cardiace”. “Los Angeles Times” titra, imediat după moartea cântăreţului, că în corpul acestuia au fost descoperite 14 tipuri de medicamente, inclusiv calmante pe bază de morfină, dar şi Demerol, sau tranchilizante precum Placidyl şi Valium.
previous post