Românii se îmbolnăvesc mâncând. Multe dintre alimentele aflate pe rafturile magazinelor din Romania sunt iradiate. Controversata procedura se aplica pentru mentinerea aspectului “proaspat” al produselor.
Supermarketurile sunt pline de alimente nesanatoase, iar prețurile cresc pe zi ce trece. Sigur ca acum exista gama alimentelor bio, insa sunt cei care si le pot permite.
„Intotdeauna bazati-va pe fructele si legumele de sezon””, ne atrage atentia doctorul Dan Macisanu.
Specialistul recomanda, de asemenea, sa cumparati in special produse care pot rezista mai mult in timpul transportului, ca de exemplu varza, broccoli, guliile, merele, pomelo, rodiile.
Bananele, citricele si fructele tropicale sunt, in general, tratate. Așa că, axați-vă pe fructe de sezon, neimportate.
Pana in prezent, nu s-a dovedit stiintific o legatura directa intre consumul de alimente iradiate si aparitia unor forme de cancer, scriu cei de la StirileProTv.ro
Insa, numeroase studii de specialitate au evidentiat riscuri si dezavantaje potentiale asociate iradierii alimentelor.
Cele mei des întâlnite sunt paritia radicalilor liberi (a caror implicare in declansarea cancerului este dovedita), aparitia unor tulburari metabolice sau chiar malformatii genetice.