Pe lângă cele patru ingrediente simple: apă, făină, drojdie şi sare, mai toate sortimentele conţin şi amelioratori.
Pâinea ţine mai mult datorită conservanţilor şi e mai pufoasă, scrie Antena3.ro. Dar nicidecum mai sănătoasă! Pâinea fără conservanţi a ajuns să fie o raritate pe rafturile magazinelor.
Şi chiar dacă pe ambalaje scrie mare “fără conservanţi”, când te uiţi atent la ingrediente găseşti cu siguranţă şi câte ceva din tabloul lui Mendeleev.
Pe lângă făină albă, drojdie, apă, sare iodată, mai găsim agenţi de tratare, acid ascorbic, E 300, enzime, amelioratori, esteri…
Din fericire, astăzi avem posibilitatea să alegem şi pâine sănătoasă, important este să ne documentăm încât să putem alege această pâine.
Singura modalitatea a consumatorului este aceea de a citi eticheta.
previous post
next post