Sanatate

Sfaturi pentru un periaj dentar corect

Vrei să ai dinți curați și o respirație proaspătă? Periajul dentar este cel care te ajută să le obții, fără prea multe sacrificii. Trebuie doar să fii atentă la modul în care îți periezi dinții și timpul alocat zilnic igienei orale.



Iar dacă nu știi ce înseamnă un periaj dentar corect, noi îți arătăm câțiva pași esențiali. Pe restul îi afli de la medicul stomatolog.



1.Alegerea periei de dinți – trebuie să fie cu păr moale, pentru a nu provoca răni gingiei.



2.Durata periajului –2 minute. Este timpul minimum de care are nevoie dantura ta pentru a fi curățată complet. În 2 minute toate suprafețele dinților tăi vor scăpa de impurități.



3. Tehnica periajului – Periajul trebuie făcut pe suprafață interioară a dinților, în special a celor de jos, deasupra lor și pe suprafața exterioară.



Pe suprafața exterioară dinții se perie de sus în jos și în laterale. Așa vei putea elimina bacteriile din toate colțurile danturii. Nu ignora limba, care trebuie periată din interior către exterior.



4. Modul periajului – nu apăsa pe peria de dinți, ci freacă ușor. Periajul agresiv nu îți va curăța dantura mai bine, dar îți poate provoca răni.



5. Ața dentară – după ce ți-ai periat dinții, este indicat să folosești și ață dentară, pentru a elimina bacteriile rămase printre ei. De multe ori, părul periuței nu poate pătrunde între dinți, ci ajunge doar pe marginea lor.



6. Pasta de dinți – nu există o pastă de dinți specială. Chiar dacă avem zeci sau sute de sortimente, nici medicul stomatolog nu va ști pe care să ți-o recomande. Depinde doar de preferințele tale.



7. Peria de dinți – trebuie înlocuită la 2-3 luni de la utilizare. Dacă peria ta se uzează mai devreme de 2 luni înseamnă că periajul a fost prea dur, iar dacă depășește șase luni periajul a fost prea blând.

Related posts

Alimente care te ajută să slăbești mai repede

admin

Ingredientele primaverii pentru un mic dejun sanatos

admin

Trucuri de înfrumusețare din jurul lumii

admin

Leave a Comment