Travel

Ce putem vizita în Argeș? Atracții turistice (foto)

E vară, e cald și mulți turiști preferă relaxarea și aerul curat de pe munte. Iar cei mai mulți optează pentru Argeș, motivele principale fiind legendele și peisajele absolut mirifice. Și unde altundeva te duce cu gândul locația dacă nu la Cetatea lui Vlad Ţepeş?

 

Cunoscută sub numele de Cetatea lui Vlad Ţepeş, fortăreaţa de la Poienari, se află pe un mic platou în vârful Muntelui Cetatea, la care se ajunge urcând 1.480 de trepte de beton zidite în coama dealului.

 

De la ruinele cetăţii se pot admira: oraşul Curtea de Argeş, Cheile Argeşului, Munţii Făgăraş şi drumul spre Barajul Vidraru.

 

Turiştii pot vizita zona de nord a Argeşului recunoscută pentru peisajele şi obiectivele turistice impresionante, cât și pentru locurile de cazare cu priveliști spectaculoase.

 

Lacul Vidraru este un lac de acumulare, creat de barajul Vidraru pe râul Argeş pentru producţia de energie electrică. Situat în spatele barajului Vidraru, între munţii Frunţii şi Ghiţu, lacul adună apele râurilor Capra, Buda şi ale câtorva afluenţi direcţi (Râul Doamnei, Cernatul şi Vâlşanul, Topologul, Râul Valea lui Stan şi Limpedea).

 

Barajul Vidraru este traversat de Transfăgărăşan, un drum ce străbate Munţii Făgăraș, cel mai înalt lanţ muntos din țară noastră, făcȃnd din acesta un areal turistic important.

 

Barajul Vidraru nu este numai un important punct de producție a energiei electrice. Acesta a devenit şi locul preferat al doritorilor de senzaţii tari, deoarece acolo s-a amenajat cea mai înaltă pistă de lansare pentru bungee jumping.

 

Pistă unde pasionaţii acestui sport pot sări cu coarda elastică de la 166 m. Cei care nu sunt pasionaţi de sporturi extreme şi doresc să profite din plin de frumuseţile zonei, pot opta pentru călărit, plimbări cu trăsura, pot pleca într-o croazieră, se pot plimba cu hidrobicicleta sau pot închiria bărci cu vâsle pentru pescuit.

 

Judeţul se poate mȃndri şi cu o serie de edifici religioase şi culturale: Mănăstirea Cotmeana, Mânăstira Glavacioc, Mănăstirea Curtea de Argeş, Mănăstirea Negru Vodă, Mausoleul Eroilor, etc., rezervaţii naturale şi monumente ale naturii: Parcul Naţional “Piatra Craiului”, Poienele cu Narcise de la Negraşi, Valea Vâlsanului, Peştera de la Uluce, Punctul Fosilifer Suslăneşti, Lacul Iezer, Lacul Valea Rea şi Granitul de la Albeşti.

 

Turiştii se pot abate din călătoria lor spre Lacul Vidraru la Conacul de la Goleşti – Muzeul Goleşti, la Casa Memorială Liviu Rebreanu de la Ştefăneşti sau se pot opri în Piteşti, unde pot vizita Muzeul Judeţean Argeș, Planetariul Piteşti, Grădina Zoologică din Pădurea Trivale sau Piaţa Vasile Milea.

 

Un loc important de vizitat este Curtea de Argeș unde se pot vizita vestigiile medievale ale Curţii Domneşti, în interiorul căreia se află Biserica Domnească, cel mai vechi ansamblu de artă feudală, dar şi Cetatea Poienari, aflată la ieşirea din comuna Arefu.

 

De asemenea, pasionaţii de drumeţii pot urca la platforma de lângă Statuia lui Prometeu, spre Casa Argeşeană sau spre complexul turistic Piscul Negru.

Related posts

Vacante gratis la targul de turism

admin

Oferte de Paste Bulgaria speciale pentru românii gurmanzi

admin

Destinatii de vacanta – Top 10 orase ale modei in lume

admin

Leave a Comment